Csirkés chorizo jambalaya
Hozzávalók:
1
evőkanál olívaolaj
2 nagydarab
kifilézett kockázott csirkemell
1 nagyobb
fej apróra vágott hagyma
1 kaliforniai
piros paprika, vékonyra szeletelve
2
gerezd fokhagyma, apróra vágva
75 gr
kolbász, szeletelt
1
evőkanál Cajun fűszerkeverék
250
gr hosszú szemű rizs
400
gr paradicsomot
350
ml csirkehúsleves
Elkészítés:
Melegítsük
fel az olajat egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban. Rakjuk bele a csirkét, amit
védő alatt 5-8 percig, arany barnára pirítsunk. Ezután, vegyük ki a húst, és
ezt rakjuk majd félre. A hagymát, süssük meg 3-4 percig, amíg az megpuhul.
Ezután hozzáadjuk a paprikát, fokhagymát, kolbászt és Cajun fűszerkeverékeket,
és főzzük még 5 percig tovább. Keverjük a csirkét össze a rizzsel, szintén adjuk
hozzá a paradicsomot és, fedjük le, valamint pároljuk 20-25 percig, amíg a rizs
megpuhul. Melegen tálaljuk.
Jó
étvágyat! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése