2015. március 26., csütörtök

Karfiol sajttal és baconnel

Hozzávalók:

A tésztájához:

225 gr sima liszt
140 gr hideg teavaj
1 egész tojássárgája
2-3 evőkanál hideg víz

A töltelékhez:

1 kisebb karfiol
100 gr vastagra vágott húsos szalonna, kockára vágva
3 egész tojás
284 ml dobozos tejszín
175 gr reszelt sajt, két vagy három fajtából: parmezán, cheddar és ementáli
2 evőkanál metélőhagyma
Kevéske szerecsendió

Ahhoz, hogy elkészítsük a tésztáját, a lisztet egy csipet sóval egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a vajat és a zsemlemorzsát. Habverővel felverjük a tojások sárgáját 2 evőkanál vizet hozzáöntsük. Addig formáljuk, amíg a tészta egy labda formájú kerek nem lesz. Adjunk hozzá egy evőkanál 1/2-1 vizet, ha szükséges. Hagyjuk pihentetni 30 percet fólia alatt.

Vágjuk fel vékonyabban, egy 4 cm mély, 23 cm-es kerek torta formába egy levehető alaplappal. A tészta sarkait, nyújtás nélkül, vágja le.  Közben előmelegítjük a sütőt fan 170 fokra a tésztát fóliával letakarjuk nem kell megszúrni a tésztát, mérjünk le kerámia vagy szárazbab formával, majd süssük 12-15 percig. Utána távolítsuk el a fóliát és babot és főzzük még 5-7 percig, amíg a tészta halvány aranyszínű nem lesz.
Eközben, rakjunk egy fazék sós vizet forrni, adjuk hozzá a karfiolt és főzzük 5 percig. Hagyjuk kihűlni.
Rakja fel a szalonnát hideg teflon serpenyőben, és süssük alacsony-közepes lángon 7-8 percig, időnként megkeverve, amíg a zsír ki nem sül belőle, és a szalonnát megbarnul, de nem ropogós. Ezt szintén hagyjuk kihűlni.

A tojást, tejfölt, sajtokat, snidlinget és a szerecsendiót, fekete borssal és kevés sóval Dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a karfiolhoz és a szalonnához. Ezt 30 percig sütjük, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz. Hagyjuk állni 30 percig, melegen tálaljuk.

Jó étvágyat! J





Nincsenek megjegyzések: