Gluténmentes Almás Mandulás
torta
Hozzávalók:
4 Nagyobb
darab zöld alma
6
db Egész friss tojás közvetlenül a hűtőből
250g
porcukor
2
teáskanál vanília kivonat
1 teáskanál
mandula
1/2
teáskanál őrölt fahéj + egész
1/4
teáskanál őrölt szerecsendió + egész
300g
őrölt mandula liszt
1
1/4 teáskanál gluténmentes sütőpor
2
evőkanál barna cukor
Hozzávalók:
Melegítsük
elő a sütőt 180 fokon. Egy nagyobb kb 23 cm-es kerek tortaformát sütőpapírral
ellátva készítsünk elő.
Az
almát hámozzuk, meg magozzuk ki, majd vágjuk négyfelé és, egy kisebb edényben, vizet
ráöntve, lefedve fedő alatt puhára pároljuk az almát. Amikor már elég puha,
akkor nyomjuk össze pürévé, és hagyjuk lehűlni.
Válasszuk
szét a tojásokat. Helyezzük a sárgáját egy nagy tálban, valamint adjuk hozzá a
cukrot, vaníliát és mandulát. Elektromos habverővel felverjük addig, amíg sima
és kissé világosabb színű nem lesz.
Hűtse
le az almapürét és keverje hozzá a tojássárgájához, ami nagyon jól
kombinálható.
Szitáljuk
le az étkezési mandulalisztet, sütőport, fahéjat és a szerecsendiót majd öntsük
hozzá a tojássárgájához és ugyanúgy keverjük össze a tésztáját kézi habverővel.
Helyezzük
a tojásfehérjét egy tiszta, száraz tálba, és Elektromos habverővel lassú
fokozaton, keverjük össze. Növeljük a sebességet, amíg össze nem áll tésztánk.
Tetejét
enyhén megszórjuk fahéjjal és szerecsendióval 1/2 a barna cukorral egyenletesen
tésztáját. Vékonyra szeleteljük a megmaradt almát, majd rárakjuk a szeleteket
körkörös módon, egymást mellé. Ezt megszórjuk a maradék barna cukorral, és egy
kevés fahéjjal valamint szerecsendióval.
Ha
ezt elkészítettük, akkor óvatosan öntsük a tortaformába, és süssük 50 percen
keresztül 180 fokon. Alacsonyabb hőmérsékleten csak akkor, ha ventilátoros
sütőnk van, akkor 150 fokon süssük még addig, amíg a közepén teljesen át nem
sül tésztánk.
Hagyjuk
a tortát kihűlni a tepsiben, hagyjuk nyitva sütőnk ajtaját. Vegye ki sütőpapírral,
együtt. Tálalás előtt tegye 1-2 órára hűtőbe. Jó étvágyat kívánok mindenkinek. J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése