2015. március 8., vasárnap

Gluténmentes Almás Mandulás torta

Gluténmentes Almás Mandulás torta

Hozzávalók:

4 Nagyobb darab zöld alma
6 db Egész friss tojás közvetlenül a hűtőből
250g porcukor
2 teáskanál vanília kivonat
1 teáskanál mandula
1/2 teáskanál őrölt fahéj + egész
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió + egész
300g őrölt mandula liszt
1 1/4 teáskanál gluténmentes sütőpor
2 evőkanál barna cukor

Hozzávalók:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokon. Egy nagyobb kb 23 cm-es kerek tortaformát sütőpapírral ellátva készítsünk elő.
Az almát hámozzuk, meg magozzuk ki, majd vágjuk négyfelé és, egy kisebb edényben, vizet ráöntve, lefedve fedő alatt puhára pároljuk az almát. Amikor már elég puha, akkor nyomjuk össze pürévé, és hagyjuk lehűlni.

Válasszuk szét a tojásokat. Helyezzük a sárgáját egy nagy tálban, valamint adjuk hozzá a cukrot, vaníliát és mandulát. Elektromos habverővel felverjük addig, amíg sima és kissé világosabb színű nem lesz.

Hűtse le az almapürét és keverje hozzá a tojássárgájához, ami nagyon jól kombinálható.
Szitáljuk le az étkezési mandulalisztet, sütőport, fahéjat és a szerecsendiót majd öntsük hozzá a tojássárgájához és ugyanúgy keverjük össze a tésztáját kézi habverővel.
Helyezzük a tojásfehérjét egy tiszta, száraz tálba, és Elektromos habverővel lassú fokozaton, keverjük össze. Növeljük a sebességet, amíg össze nem áll tésztánk.

Tetejét enyhén megszórjuk fahéjjal és szerecsendióval 1/2 a barna cukorral egyenletesen tésztáját. Vékonyra szeleteljük a megmaradt almát, majd rárakjuk a szeleteket körkörös módon, egymást mellé. Ezt megszórjuk a maradék barna cukorral, és egy kevés fahéjjal valamint szerecsendióval.

Ha ezt elkészítettük, akkor óvatosan öntsük a tortaformába, és süssük 50 percen keresztül 180 fokon. Alacsonyabb hőmérsékleten csak akkor, ha ventilátoros sütőnk van, akkor 150 fokon süssük még addig, amíg a közepén teljesen át nem sül tésztánk.

Hagyjuk a tortát kihűlni a tepsiben, hagyjuk nyitva sütőnk ajtaját. Vegye ki sütőpapírral, együtt. Tálalás előtt tegye 1-2 órára hűtőbe. Jó étvágyat kívánok mindenkinek. J

Nincsenek megjegyzések: