2015. augusztus 2., vasárnap

Lassabb evés gyorsabb fogyás :)

Bizonyára sokan nem tudják de, sajnos a gyors evés miatt van a hízás, többek között.
Ugyanis az agynak nincs ideje, feldolgozni az adott információt, vagyis az ételt!
Sokaknak javaslom, hogy ne az evést vonják el maguktól, hanem lassítsanak az étkezési tempójukon. Inkább rágjuk meg megfelelően az ételt, mint behabzsolva, fájós pocakkal kezdjük a napot!   Ez a lassan járj tovább, élsz változata.
Csak itt azt mondom, hogy lassú vízpartot mos, vagyis lassan egyél, akkor gyorsabban fogysz, begyorsul az anyagcserét, és ez által a mozgásformád, valamint a közérzeted is sokkal jobb lesz.
Többször egyél kevesebb mennyiségben, bármit de ne késő délután.
Estére javasolnám a natúr joghurtot, természetes gyümölccsel.
Javasolnám az almát, abban van a legkevesebb kalória.
Ne feledd a vizet minden étkezés előtt és után.
Ha eredményesebb fogyást akarsz elérni, akkor minden második falat után, igyál meg fél dl. Citromos vizet, hogy jobban telítődjön a pocakod és ez által, így nem leszel éhes.
A mozgás szintén nagyon fontos, így ha teheted, autó helyett válaszd inkább a biciklit, vagy ha nincs messze a munkahelyed, akkor gyalogoljál, hidd el egészséges, pláne ha otthon dolgozol vagy egy szellemi, illetve ülő munkát végzel.
Az irodában is lehet gyakorlatokat végezni, ugyanis amikor nem mozgunk eleget, akkor elkezdenek fájni az izületeink a mozgás hiánya miatt.
Tehát akárhol is vagyunk, ha nem fizikai munkát végzünk, akkor, tessék nem ellustulni, mert az nem tesz jót, sem, a testünknek sem a lelküknek.
Néhány tipp az irodában ülök részére:
Alaphelyzetbe ülj: egyenes háttal, combod törzsedre és a lábszáradra merőlegesen.
Kezeid a combjaidon legyenek.
Fejedet tartsd egyenesen, valamint nézz előre.
A következő gyakorlatok mindegyikét végezd el 10 szer.
Fejkörzés: Alaphelyzetben írj le félköröket a fejeddel. Bal válltól indulj, lassan engedd le előre a fejedet, majd egy köríven haladva érkezz a jobb válladhoz.

Innen már nem megyünk tovább, a teljes fejkörzés nem tesz jót a nyaki csigolyáknak.
Vállkörzés: Vállad tetejét érintve vagy nyújtott karral körözz előrefelé, majd hátrafelé.
Cicahát: alaphelyzetből púposítsd a hátad, válladat told előre, nézz lefelé. Tartsd meg egy kicsit, majd homorítsd a hátad, popsit told ki, válladat pedig feszítsd hátra.
Ilyenkor jó mélyen szívd be a levegőt, majd domborítás közben fújd ki.
Láblóbálás: alaphelyzetben felváltva nyújtsd ki, majd hajlítsd be lábaidat úgy, hogy közben egyiket sem engeded vissza teljesen a talajra.

Így átmozgatod a combizmodat és az alaphelyzet megtartása miatt pedig a derék- és háttáji izmok is bekapcsolódnak.
Nyolcas: Nyújtsd ki az egyik lábad és a lábfejeddel próbálj meg nyolcasokat írni. Utána csere.

Derékcsavar: tedd tarkóra vagy oldalra nyújtsd ki a kezed és egyenes háttal fordulj balra derékból (beszív a levegő), lassan gyere vissza középre (kifúj), majd jobbra (beszív) és vissza (kifúj).

Szorítsd a popsid: alaphelyzetben szorítsd össze a popsid 10 másodpercig, majd lazíts.
Emeld fel a fenekedet:1: Kapaszkodj meg a székpárna két szélében vagy a szék karfájában és combod, farizmod segítségével emeld el a popsit 5-10 centire a széktől, majd lassan engedd vissza.

Popsi emelés 2. szakasz: Végezd el az előző gyakorlatot, de most lazítsd el közben és a combot, karizomból told is ki magad.
Szék-twist: Ha forgószéked van, kapaszkodj meg az íróasztalban, és egyenes háttal forogj (a szék forgatásával) balra-majd jobbra.
Intimtorna: Erősen feszítsd meg gáttáji izmaidat 10 másodpercig, majd lazíts.
Még ami nagyon fontos:

Szemtorna: Tedd a mutatóujjad közel az arcodhoz és próbálj meg ráfókuszálni, amíg teljesen tisztán nem látod. Majd hirtelen vedd el az ujjad és igyekezz egy távoli pontra nézni.

10. kör után végezz néhány szemkörzést, majd fél percre hunyd le a szemed.
Ennyi felfrissülés mindenkinek jár!  :)

Hiszen szép testben épp lélek!

Nincsenek megjegyzések: