2015. május 2., szombat

Tárkonyos csirkeragu leves


HOZZÁVALÓK:
  • 50 dkg csirkeaprólék
  • 1 csomag leveszöldség
  • 1 db zöldpaprika
  • egy marék zöldborsó
  • 2 szál zeller levél
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db paradicsom
  • 1 db kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teás kanál szárított tárkony
  • bors
  • ételízesítő tetszés szerint
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • A galuskához:
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál túró
  • 1 db egész tojás
  • A habaráshoz:
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl főző tejszín
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 evőkanál tárkony
ELKÉSZÍTÉS:
A hozzávalókat felaprítjuk, majd felhevített olívaolajban megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a fokhagymát, a zöldségeket, a csirkeaprólékot, majd felengedjük 2 liter hideg vízzel. Beletesszük a zeller leveleket, a zöldpaprikát, a paradicsomot, zöldborsót, meghintjük a felaprított petrezselyemmel és a tárkonnyal.

Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, majd lassú tűzön készre főzzük.

A lisztből a túróból és a tojásból könnyű galuskát készítünk és a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. Amíg megfő a galuska a levesben, addig elkészítjük a habarást. Ehhez a tejfölt, a főzőtejszínt és a tárkonyt összekeverjük. A levesből vesszünk ki egy merőkanállal, hozzáadjuk a habaráshoz (ha így készítjük a habarást biztos nem lesz csomós a leves), jól elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe és gyors mozdulatokkal azonnal elkeverjük benne. Egyet forr és kész a nagyon finom tartalmas levesünk. 
Tejföllel megbolondíthatjuk még tálalás előtt aki szereti

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések: