2015. május 14., csütörtök

Töltött paprika édesítőszerrel



Hozzávalói (4 adaghoz)


  • 40 dkg darált hús
  • 125 gr rizs (lehet gyors rizs is, ezzel lerövidíthetjük a főzést)
  • 1 db tojás
  • 1 doboz  passzírozott paradicsom vagy 1 liter paradicsomlé
  • 1-1,5 liter húsleves
  • 500 gr  paprika
  • 1 babérlevél
  • 1 zeller-zöld
  • 1 közepes fej vöröshagyma 
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál 
  • őrölt bors
  • folyékony édesítőszer

A recept elkészítése:


Megfőzzük a rizst, majd összekeverjük a darált hússal és a tojással és sózzuk, borsozzuk. A paprikák tetejét levágjuk és óvatosan kiszedjük a magokat és az ereket belülről. A húslevest és a paradicsomlevet vagy a passzírozott paradicsomot összesen 2 liternyi legyen összeforraljuk, beletesszük a babérlevelet, a zöldellődet és a hagymát egészben.A paprikákat megtöltjük a töltelékkel és a maradékból gombócokat formálunk. Először a töltött paprikákat, majd 5 perc elteltével a gombócokat is beletesszük a paradicsomos lébe, és kb. fél órán keresztül főzzük közepes lángon. Gyakran óvatosan megkeverjük, nehogy odaégjen!

A kész paprikákat és a gombócokat kivesszük egy tálra a paradicsomos léből. 
Az olajból és a lisztből rántást készítünk, lehúzzuk a tűzről és felöntjük 2 dl vízzel. Csomómentesen elkeverjük, és besűrítjük vele a paradicsomos levet. Kivesszük belőle a zellerlevelet, a hagymát és a babérlevelet, ízlés szerinti mennyiségű folyékony édesítőszert, ha kell, sót és borsot teszünk bele, elkeverjük, majd a paprikákat és a gombócokat visszatesszük a mártásba. 
Főtt burgonyával tálaljuk.

A recept tápanyagtartalma:



Szénhidrát
1 adag
35 g
Teljes mennyiség

Nincsenek megjegyzések: